SSS

Anaokulu SSS

Kayıt olacak çocukların Eylül ayı itibariyle 36 ayını doldurmuş olmasını bekliyoruz. 

Evet. Küçük kardeşe eğitim ücretlerinde %10 indirim uygulanmaktadır.

Renkli Orman’da güne birlikte yapılan sabah kahvaltısı ile başlanır. Gün içindeki öğle ve ikindi öğünü de çocukların ortak bir sofra kültürü edinmesi için birlikte yenir. Çocuklar tabaklarını yiyebilecekleri miktarda doldurmaya teşvik edilir ve onlara, sağlıklı beslenme pratikleri doğrultusunda planlanmış öğünler ve atıştırmalıklar sunulur.
Çocukların enerji ihtiyaçlarını sağlayacak ve sağlıklı gelişimlerini desteklerken bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besinlerin seçilmesine özen gösterilir. Öğünler besin değerleri dengelenmiş çeşitli yiyeceklerden, atıştırmalıklar ise besin değeri yüksek gıda ve taze meyvelerden oluşur. Çocuklar çeşitli meyve, sebze, yemek ve protein kaynaklarını denemeleri için cesaretlendirilir ancak zorlanmaz.
Organik olmadıkça yumurta ve tavuk tüketilmez. Farklı kültürlerin damak tatlarıyla tanışmaları için menüye belli aralıklarla dünya mutfağından örnekler eklenir. Yüksek şeker ihtiva eden yiyecekler ve rafine gıdaların kullanılmamasına özellikle dikkat edilir. Yemekler hazırlanırken tuz oranı düşük tutulur. Aylık menü için tıklayın>>

Öğretmenlerimiz alanında uzman kişilerden her yıl güncellenen orman okulları eğitimi alıyorlar. Orman pedagojisi alanında uzman olan danışmanımız düzenli aralıklarla orman günlerimizde bize eşlik ederek bu konuda mesleki gelişim çalışmaları yürütüyor.
Eğitim dili Türkçedir. İkinci dil olarak İngilizce öğretilmektedir.
Anaokulumuzda çift dilli program uyguluyoruz. Her sınıfta iki öğretmen bulunuyor, 4 ve 5 yaş sınıflarında öğretmenlerden bir tanesi tüm gün İngilizce konuşuyor.
Evet, BBOM İzmir Eğitim Kooperatifi, ticari kar amacı gütmeyen yapısına uygun olarak birçok çocuğa burs imkanı sunar. Bursla ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Karşıyaka, Bornova ve Alsancak bölgelerinden servislerimiz var.
Haftada iki yarım gün ormanda oluyorlar.

Maksimum 17 kişi oluyor. Her sınıfta iki öğretmenimiz görev alıyor.

Ailelerimizden gelen talepler ve bizim gözlemlediğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda her ay alanında uzman kişiler tarafından aile seminerleri düzenliyoruz.

İlkokul SSS

Eğitim dili Türkçedir. Yabancı dil olarak İngilizce öğretilmekte.

Ödeme dönemine bağlı olarak avantajlar olabilmekte. Kayıt sayfasından ücret bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İlkokul sınıfları en fazla 18 kişiliktir.
İlk okuma-yazma eğitimimiz, pedagojik yaklaşımımızla uyumlu olarak çocukların merak ve ilgisini önceleyen; okumaya ve yazmaya neden ihtiyaç duyduğumuz üzerine düşünerek içsel güdülenmeyi harekete geçiren; proje ve oyunlarla desteklenen bir yapıya sahiptir. İlk okuma-yazma akademik gelişimin ilk adımları arasında çocuğun akademik benlik algısının gelişimi, öğrenmeye yönelik tutumunun olumlu yönde desteklenmesi ve bilişsel gelişimdeki rolü açısından öğretmenlerimiz tarafından özenle ele alınmaktadır.

Okulumuzda öğrenilen yabancı dil İngilizce’dir. Yabancı dil öğreniminin erken yaşlarda o dile maruz kalarak, günlük yaşamın doğal bir parçası olarak başlaması gerektiğine inanıyoruz. Devam eden yaşlarda ise, yabancı dil becerilerinin süregiden eğitim programında yer alan içerik ve konular ile birlikte ve bunlara paralel şekilde geliştirilmesini sağlayan projeye dayalı CLIL (Content and Language Integrated Learning) yöntemini benimsiyoruz. Bu yönteme bağlı olarak her sınıf düzeyinde İngilizce derslerinin yanı sıra günlük akış içerisinde ormanda, çemberlerde, kulüplerde, yemeklerde çocukların İngilizce öğretmenleri ile zaman geçirmelerini sağlıyoruz.

Renkli Ormanda okul kültürü; demokratik tutum ve davranışlarla, öğrenme; eylemi çocuğun ilgi ve merakıyla, ilişkiler; eşdeğerlikle, üretim ve tüketim ile beslenme; ekolojik bakışla şekillenmektedir.

Çocukların erken yaşlarda karşılaştıkları bu deneyimlerin onların bilişsel, üstbilişsel, sosyal-duygusal gelişimleri ve ahlaki olgunlukları için önemli olduğuna inanıyoruz. Kişilikleri, öğrenme ve okula yönelik tutumları böyle şekillenen çocuklarımızın farklı pedagojik anlayışları benimseyen okullara gittiklerinde öğrenme ve gelişme basamaklarında ilerleyebilmek için ihtiyaçları olan beceri ve tutumları yanlarında götürdüklerini izleyebiliyoruz. Bu değişkenleri detaylıca incelemeye çalışan bilimsel araştırmalar yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de yürütülmeye ve ilgi görmeye başlamıştır. Mezunlarımızla yürütülen araştırmaların erken sonuçları, görüşlerimizi destekler yöndedir.

Renkli Orman’da güne birlikte yapılan sabah kahvaltısı ile başlanır. Gün içindeki öğle ve ikindi öğünü de çocukların ortak bir sofra kültürü edinmesi için birlikte yenir. Çocuklar tabaklarını yiyebilecekleri miktarda doldurmaya teşvik edilir ve onlara, sağlıklı beslenme pratikleri doğrultusunda planlanmış öğünler ve atıştırmalıklar sunulur.
Çocukların enerji ihtiyaçlarını sağlayacak ve sağlıklı gelişimlerini desteklerken bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besinlerin seçilmesine özen gösterilir. Öğünler besin değerleri dengelenmiş çeşitli yiyeceklerden, atıştırmalıklar ise besin değeri yüksek gıda ve taze meyvelerden oluşur. Çocuklar çeşitli meyve, sebze, yemek ve protein kaynaklarını denemeleri için cesaretlendirilir ancak zorlanmaz.
Organik olmadıkça yumurta ve tavuk tüketilmez. Farklı kültürlerin damak tatlarıyla tanışmaları için menüye belli aralıklarla dünya mutfağından örnekler eklenir. Yüksek şeker ihtiva eden yiyecekler ve rafine gıdaların kullanılmamasına özellikle dikkat edilir. Yemekler hazırlanırken tuz oranı düşük tutulur.
Örnek okul menüsüne şuradan ulaşabilirsiniz.

Orman ziyaretlerimiz bizim için bir geziden ziyade öğrenme alanı içerisinde geçirilen ve yapılandırılmış ya da yarı yapılandırılmış çalışmaların sürdürüldüğü, doğayı dinlemeye, izlemeye, anlamaya çalıştığımız yaşantılarımızdır. Bu yaşantıların temel yaşam becerilerine, bütün olarak çocuğun gelişimine, doğaya yönelik farkındalığa hizmet etmesini önemsiyoruz. Bu nedenle çocuklar haftada en az dört saatlerini ormanda geçirirler. Bu sürenin günlere dağılımı sınıf düzeyine, sınıfın çalışma planına göre günlük akış içine yerleştirilir.
Evet, BBOM İzmir Eğitim Kooperatifi, ticari kâr amacı gütmeyen yapısına uygun olarak birçok çocuğa burs imkanı sunar. Bursla ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kooperatif yapısında özen gösterdiğimiz şeffaflık ve eşitlik anlayışı gereğince çalışan çocukları dışında özel indirimler uygulanmamaktadır. Ücret ve ödeme seçenekleri bilgisine kayıt sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Renkli Ormanda çocuğa, okula ve öğrenmeye bakış açımız, belirlediğimiz pedagojik yaklaşım ve belirlediğimiz demokratiklik, çokkültürlülük ve ekolojiklik gibi ilkelerle şekillenmiş olmakla birlikte hala araştıran, geliştirmeye, dönüştürmeye çalışan, hala kendi uygulamalarını da nesnel biçimde eleştiren bir yapıdadır. Eğitmenlerimizin de alan ve mesleki bilgi-becerilerinin yanı sıra bizimle aynı resme bakmasını, aynı hayali kurmasını, okul kültürümüzün gelişim yolculuğunda bize eşlik edebilecek değişme ve değiştirme arzusunda olmasını önemsiyoruz. Bizimle birlikte öğrenmeye, gelişmeye ve benimsediğimiz okul kültürünü var etmeye istek duyan öğretmenlerimizle yollarımız kesiştiğinde onların mesleki eğitim ve deneyim geçmişi, çocuğa ve öğrenmeye bakışı üzerine yaptığımız sohbetler ve okulumuzda hem gözlemleyerek hem deneyimleyerek geçirdiği zamanların üzerine yaptığımız değerlendirmeler birlikte çalışmaya yönelme sürecimizin adımlarını oluşturuyor. Bununla birlikte okulumuzda çocuklarımızın gelişim ve öğrenme sürecini nasıl destekliyor, izliyor ve anlamaya çalışıyorsak ebeveynlerimiz, eğitmenlerimiz, yardımcı ve idari destekleyicilerimiz ve yöneticilerimiz için de aynı bakış açısı ve süreci benimsiyoruz. Meslek içi gelişimi önemsiyoruz ve eğitmenlerimizin de isteği ve çabası ile öğretmenlerimizin bizimle çalışmaya başlama süreci kadar bir topluluk olarak gelişme sürecini de destekliyoruz.

Bize yazın

Merak ettiğiniz farklı konular varsa bize sorun, en kısa sürede cevaplayalım.


    Doğayla bağ kuran, ekolojik dengeye saygılı, dayanışmacı, kendine güvenli, yaratıcı, esnek düşünceli, meraklı çocuklar

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan Özel Eğitim ve Rehberlik E-Dergisi