Cemil Demirhan

2002 yılında Ege Üniversitesine geldiğimde ilk işlerimden birisi EBİLTEM’e başvurup “Kırmızı ve mavi suları karıştırarak acaba ben de deney yapabilir miyim?” sorusunu sormak olmuştu. Bu soru aslında birçok öğrenci için de geçerli olan deneylere dair bir açlığın ve isteğin sorusuydu.

Lisansı eğitimimi Ege Üniversitesi ve RTEÜ’de, formasyon eğitimimi ise tekrar Ege Üniversitesinde tamamladım. Üniversitedeyken dört yıl fizik kulübü başkanlığı ve yöneticiliği yapıp, 2005 ve 2007 yılında Ege Üniversitesi tarihinde ilk defa öğrencilerin hazırladığı Fen Fakültesi Bilim Şenliğini organize etmekten, 2005-2006 yılları arasında ODTÜ ve Ege Üniversitesi 2. Ulusal Fizik Öğrencileri Kongresi gerçekleştirmeye kadar ve daha birçok organizasyonun gerçekleşmesinde katkım oldu.

Öğrencilik ve öğretmenlik dönemim boyunca hem dershane deneyimlerim hem de birebir verdiğim dersler sayesinde yüzlerce öğrenciyle çalışma fırsatım oldu. On sekiz yıldır çocuklarla daha çok özel olarak fizik ve matematik çalışıyorum. Ders içeriğinin materyal ve deneylerle zenginleşmesi, bu derslerin özellikle dikkatle hazırlandığım kısmı olmuştur her zaman. Böylece kazanımlar, duyu organlarıyla bütünleşebilir; tahtadaki bilgi elle dokunulur, gözle görülüp hissedilir bir hale gelir.

Kızımın da okulu olan Renkli Ormanda ben de öğretmen olarak çalışıyor, çocuklarla beraber pozitif bilimlere dair deneyler yapıyorum. Renkli Orman benim için; çocukların merakla başlayan öğrenme yolculuğunda, araştırma, deneme ve hata yapabilme hakkına sahip olduğu, demokratik bir atmosferi oluşturan bir okuldur. Bir öğretmen olarak burada çocuklara rehberlik etmekten ve öğrenme topluluğunun bütün paydaşlarla sürekli geliştirilebiliyor olmasından çok mutluyum.

Yaşam boyu öğrenme yolculuğu burada başlıyor!