Sanat atölyemiz, çocukların çok çeşitli araçla yaratıcı faaliyetlerde bulundukları, deneyler yapabildikleri, çocuklara her an açık, sıkça ziyaret edilen, atölye öğretmenimizin de içinde sanat ürettiği bir yerdir.
Kil, teller, boyalar, kalemler, kağıtlar, deniz kabukları, geniş çeşitlilikteki geri dönüşüm materyalleri ve doğal malzemelerle donatılan atölyede çocuklar, uzun veya kısa dönemli projelerinde düşünce ve duygularını, hayallerini ve teorilerini somutlaştırıp ifade ederek bunları deneme fırsatı bulurlar. Malzemeler raflarda açık biçimde, çocukların kolay ve her zaman erişebilecekleri şekilde yerleştirilmiştir.
Sanat atölyemiz çocukların düşüncelerini kendi dillerinde elle tutulabilir hale getirmesine destek olur, dolayısıyla araştırmanın, keşfin ve empatinin mekanıdır.
Portre çalışması
Bu çalışmada, kendilerini keşfederken aynı zamanda arkadaşlarıyla olan farklılıkları ve ortak yanlarını da görmeye başladılar. Portre çalışmalarının üç farklı süreci oldu; ilk önce kendi portrelerini ayna karşısında çalıştılar, daha sonra karşılıklı oturarak birbirlerinin portrelerini çizdiler, son olarak da istedikleri birinin portresini hayallerinden çalıştılar. Bu çalışmalar esnasında her türlü malzemeyi kullanma şansları oldu. Kuru ve sulu boyanın yanı sıra, kağıt üzerine asamblaj tekniğiyle farklı malzemeler yapıştırarak ve kille üç boyutlu olarak çalışmalarını tamamladırlar.
Heykel çalışması
Sanat atölyesinde okulda yürütülen kavramsal çalışmalara paralel olarak heykel çalışmaları da yapılır. Günlük kullanım nesnelerinin yanı sıra kil veya alçı gibi heykel malzemeleri de kullanılır. Çocuklar dünyaya ilişkin kavrayışlarını atölyedeki malzemelerle istedikleri zaman dışa vurabilir ve yayabilirler. Atölyemiz, çocuklara bir kavramı önce ellerinin içinde düşünebilme imkanını verir.